Biográfia

TAKÁCS NIKOLAS
énekes

Takács Nikolas 1986. június 26-án született Galánta városában, Csehszlovákiában.

Kiskora óta énekes szeretett volna lenni, 8 évesen részt vett a Pop Aréna nevű tehetségkutatón, amit meg is nyert. Zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, ezt követően a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára járt.

2005-ben Budapestre költözött. 19 évesen együtt lépett fel a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni: Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel.

2010-ben elindult az X-Faktor televíziós tehetségkutató versenyen, ahol az egész ország megismerte őt. Első előadásával a közönséget és a zsűri tagjait is egyaránt levette a lábáról. Leonard Cohen "Hallelujah" című dalával biztosította magának a továbbjutást.

Az X-Faktor befejezése után megjelent első albuma, "Az első X - 10 dal az élő show-ból", mely heteken át vezette a MAHASZ Top 40-es albumlistáját. Tripla platinalemez státuszt ért el.

2011. májusában önálló nagykoncerten lépett fel a Sport Maxban mely koncertről DVD felvétel is készült. Még ebben az évben a RAM Colosseumban is telt házas koncertet adott, Budapesten. Szintén ebben az évben jelent meg második albuma, „A második X – Tíz új felvétel”, amin helyet kapott Nikolas eddigi legsikeresebb slágere, "A zene kísér majd az úton".

Ugyanebben az évben egy országos adventi turné is megvalósult 20 állomással és óriási sikerrel.

2012 év elején jelent meg "A Boldogság Te vagy" című dal, melyhez videoklip is készült.

Még ebben az évben debütált “Music&Soul” címmel a Fool Moon zenekarral közös albumuk, és közösen országos adventi turnét is adtak. Ennek az évnek a sikerei: önálló telt házas nagykoncert a Zsidó Nyári Fesztiválon, a Dohány utcai Zsinagógában, illetőleg meghívás a lengyelországi Top of the Top Sopot Fesztiválra is.

2013-ban az Eurovíziós dalverseny hazai válogatóján, a Dal című műsorban előadta a “Sorry Seems to be the Hardest Word” című dalt.

Júniusban megjelent "Never Ever" című slágere:

Fonogram díjra jelölték a “Music&Soul” című lemezét “Az év hazai klasszikus pop-rock albuma" kategóriában, és kezdetét vette önálló, folyamatosan látható klubkoncert-sorozata is.

2014-ben megjelent legújabb nagylemeze, az ”inTime-EP1” és az “inTime-EP2”, Szlovákiában Robert Buriannal közös dala a slágerlisták élére került. Megkapta első amerikai lemezszerződését. “Rád hangoltam” című dala egy kereskedelmi TV csatorna napi sorozatának főcímdala lett.

Ugyanebben az évben a Coca-Cola karácsonyi kampánydalát énekelte "Boldoggá tenni" címmel, majd a Coca-Cola karavánnal bejárta az országot.

Az Erkel Színházban telt házas nagykoncertet adott a Modern Art Orchestra kíséretében.

2015 januárjában "Telihold" című dala felkerült a rádiós listákra.

Májusban megjelent Szőke Nikolettával közös projektjük első két anyaga. Az első "Citromfa" címmel:

A második "Just the Way You Are" címmel.

A studio live klipek felvételei a Budapest Music Clubban készültek, és még ugyanebben a hónapban indult amerikai turnéra Las Vegas, Los Angeles főbb állomásokkal.

2015 nyarán debütált "Összefúj a szél" című dala.

Decemberben ismét részt vett a Coca-Cola karaván turnéján, és az év végén került megrendezésre "Boldoggá tenni" Simfonic Nagykoncertje a Kongresszusi Központban.

2016 januárjában megjelent "Dal neked" című klipje.

Februárban a MÜPA-ban dupla telt házas koncert adtak Szőke Nikolettával "Just the way we are" címmel.