Biográfia

TAKÁCS NIKOLAS
32x platina- és aranylemezes előadóművész

Looking for the biography in English? Click here »


Takács Nikolas 1986. június 26-án született Galánta városában, Csehszlovákiában.

Kiskora óta énekes szeretett volna lenni, 8 évesen részt vett a Pop Aréna nevű tehetségkutatón, amit meg is nyert. Zenei tanulmányait a Pozsonyi Állami Konzervatóriumban kezdte klasszikus ének és hegedű szakon, ezt követően a Kőbányai Zenei Stúdió dzsessz-ének szakára járt.

2005-ben Budapestre költözött. 19 évesen együtt lépett fel a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége nyílt együtt zenélni: Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel.

2020

"Csendbeszéd" című dalával A Dal című műsor döntőjébe jutott.

2019

Megjelent 7. nagylemeze Takács Nikolas "33" címmel, a lemezen 10 magyar nyelvű dal hallható. Az album érdekessége, hogy a lemezen hallható dalokat havonta osztotta meg hallgatóival a megjelenés előtt a YouTube-csatornáján.

2018

Tompos Kátyával közösen több telth ázas koncertet adott MÜPA-ban a The Great Hungarian Songbook koncertsorozat keretein belül. Augusztus végén telt házas koncertet adott a Zsidó Kulturális Fesztiválon a Dohány utcai Zsinagógában. Decemberben a MAO-val közösen a BMC-ben adott nagyszabású telt házas koncertet

2017

2017 februárjában megjelenik legújabb videóklipje Prayer című dalához, melyben a világhírű Grammy díjas szaxofonos, Kirk Whalum szólózik.

2017 májusában a Zsidó Művészeti Napok keretén belül nagysikerű koncertet ad Szőke Nikolettával közösen az Uránia Filmszínházban.

Júniusban Be true and Love címmel lemezbemutató koncertet ad a MOM Kulturális Központban zenészbarátaival kiegészülve.

Júliusban újra folytatódik a Művészetek palotájában Tompos Kátyával közös koncertsorozata újabb teltházas koncertet adnak.

A 2017-es FINA Vizes Világbajnokság Hivatalos nyitó Ünnepségének dalát énekli a nagyszabású nyitó ceremónián, melyet világszerte több millióan láttak, Radics Gigivel közösen, külön erre az alkalomra íródott dallal melynek címe Benned a győztes.

2017 decemberében Radics Gigivel Polyák Lillával és Szőke Nikolettával kiegészülve Itt a tél címmel egy karácsonyi gyerekdallal lepi meg rajongóit, a dal eredeti verziója a Marci és az Évszakok lemezen jelent meg, még 2016-ban.

2016

2016 januárjában megjelent Dal neked című klipje.Februárban a MÜPA-ban dupla teltházas koncert adtak Szőke Nikolettával Yust the way we are címmel.

Júliusban megjelent Lépéselőny című dala melyet Szabó Zével és Bartalos Jenővel közösen írt:Még ebben az évben megjelent első gyereklemeze Marci és az Évszakok címmel, melynek nem csak előadója szerzője is, a lemezen közreműködött Polyák Lilla színész énekesnő, a mesék versek írója K. László Szilvia.Októberben egy újabb single jelent meg, Beatward-el közös szerzeménye, Right or Wrong című dalhoz videóklip is készültÉv végén megjelent az 5. Nagylemeze Be true and love címmel, az albumon nem csak eddigi szerzőtársai zenészbarátai vettek részt, Larry Kimpel és a Grammy díjjas Kirk Whalum is közreműködött egy egy dalban.Újabb sikeres MÜPA koncertsorozatra kapott felkérést, Tompos Kátyával közösen a The Great Hungarian songbook címmel sorra teltházasok koncerteket adtak

Decemberben tovább folytatódtak az adventi koncertsorozatok az országhatárain belül, és kívül egyaránt, többek között Keresztes Ildikóval közösen is több ízben is telt házas koncertet adtak Szlovákiában.

2015

2015 januárjában Telihold című dala felkerült a rádiós listákra.Májusban megjelent Szőke Nikolettával közös projektjüknek első két anyaga:

CitromfaJust the way you areStudio live klippek melyek felvételei a Budapest Music Club készültek, és még ugyanebben a hónapban indult amerikai turnéra Las Vegas, Los Angeles főbb állomásokkal.
Nyáron debütált Összefúj a szél című száma.Decemberben ismét részt vett a Coca Cola karaván turnéján, és az év végén került megrendezésre Boldoggá tenni Sinfonic Nagykoncertje a Kongresszusi Központban.

2014

2014-ben megjelent legújabb nagylemeze, az” inTime-EP1” és az “inTime-EP2”, Szlovákiában Robert Buriannal közös dala a slágerlisták élére került. Megkapta első amerikai lemezszerződését. “Rád hangoltam” című dala egy kereskedelmi TV csatorna napi sorozatának főcímdala lett.Ugyanebben az évben a Coca-Cola karácsonyi kampánydalát énekelte Boldoggá tenni, majd a Coca-Cola karavánnal bejárta az országot.

Az Erkel Színházban telt házas nagykoncertet adott a Modern Art Orchestra kíséretében.

2013

2013-ban az Eurovíziós dalverseny hazai válogatóján, a Dal című műsorban előadta a “Sorry Seems to be the Hardest Word” című dalt.Júniusban megjelenik "Never Ever" című slágere:Fonogram díjra jelölték a “Music&Soul” című lemezét “Az év hazai klasszikus pop-rock albuma" kategóriában, és kezdetét vette önálló, folyamatosan látható klubkoncert-sorozata is.

2012

2012 év elején jelenik meg legújabb dala A Boldogság Te vagy címmel, melyhez videoklip is készült:Még ebben az évben debütált “Music&Soul” címmel a Fool Moon zenekarral közös albumuk, és közösen országos advent turnét is adtak. Ennek az évnek a termése önálló telt házas nagykoncertje a Zsidó Nyári Fesztiválon, a Dohány utcai Zsinagógában, illetőleg meghívást kapott a lengyelországi Top of the Top Sopot Fesztiválra is.

2011

2011. májusában önálló nagykoncerten lépett fel a Sport Maxban mely koncertről DVD felvétel is készült még ebben az évben RAM Colosseumban is teltházas koncertet adott, Budapesten. Szintén ebben az évben jelent meg második albuma, „A második X – Tíz új felvétel”, amin helyet kapott Nikolas eddigi legsikeresebb slágere, A zene kísér majd az úton.Ugyanebben az évben egy országos advent turné is megvalósult 20 állomással és óriási sikerrel.

2010

2010-ben elindult az X-Faktor televíziós tehetségkutató versenyen, ahol az egész ország megismerte őt. Első előadásával a közönséget és a zsűri tagjait is egyaránt levette a lábáról. Leonard Cohen "Hallelujah" című dalával biztosította magának a továbbjutást.Az X-Faktor befejezése után megjelent első albuma, "Az első X - 10 dal az élő show-ból", mely heteken át vezette a MAHASZ Top 40-es albumlistáját. Tripla platinalemez státuszt ért el.Looking for the biography in English? Click here »